Morzsás almás pite

Tészta:
40 dkg liszt
fél cs sütőpor
1 csip. só
10 dkg cukor
12,5 dkg margarin
1 citrom héja
2 tojás sárgája
1 dl tejföl

Töltelék:
1 kg reszelt alma
2 cs vaníliás cukor
5 ek cukor
1 tk fahéj
1 marék búzadara/ keksz

Morzsa:
25 dkg liszt
15 dkg margarin
15 dkg cukor

A lisztet, sót, sütőport kézzel összekeverjük. A margarint, a cukrot és a tojássárgáját kézi habverővel habosra keverjük, majd ráöntjük a lisztes keverékre és a tejföllel együtt összedolgozzuk az egészet. Tepsibe tesszük és a tetejére búzadarát/darált kekszet szórunk (hogy ne áztassa el a töltelék a tésztát), ezután akézzel összekevert tölteléket rárakjuk, eloszlatjuk és végül a tetejére rászórjuk az összedolgozott morzsát, majd 180°-os sütőben addig sütjük, míg a morzsa a tetején kicsit megbarnul, ropogósra sül és a tészta is rendesen megsül :)

Iskolai adventi vásárra készítettem két recept összedolgozásával és óriási sikert aratott ! :D Itthon is többszor elkészítettük már és mindenki karácsonyi kedvence lett. Egy hibája van.. gyorsan fogy :D